Blog entry by Sherrie Davisson

Anyone in the world

SA9527- Graphic practice 009 icon sa9527 У разі державної реєстрації припинення юридичних осіб та державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, які є платниками єдиного податку, останнім податковим (звітним) періодом вважається період, у якому подано до контролюючого органу заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з припиненням провадження господарської діяльності. Відповідно до ч.1 ст.20 Закону № 771/97-ВР оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів. Це готові рішення і компанії з персоналом від 100 осіб, можуть застосовувати їх вже через тиждень після початку роботи з нами, не проходячи складні етапи цифрової трансформації, які для великих компаній тривають місяці. При цьому Класифікатор повинні застосовувати всі роботодавці: держслужба, органи місцевого самоврядування (далі - ОМС), будь-які установи (освіта, медицина, соцзахист, культура тощо).

Отже, посада, на яку прийнято працівника, у штатному розписі установи також повинна відповідати Класифікатору. 3 п. 2.14 Інструкції № 582 вимагає у трудовій книжці виконувати записи про найменування роботи, професії або посади, на яку прийнято працівника, відповідно до найменувань професій і посад, зазначених у Класифікаторі3. Але тут можна діяти за аналогією зі зміною найменування підприємства. Але це не означає, що така посада суперечить вимогам КП. Досить часто фахівці кадрової сфери шукають КП з приставкою року. У такому випадку цю назву посади ви можете розширити лише за допомогою примітки 2 до додатка В до КП для уточнення місця роботи, виконуваних робіт, сфери класифікатор видів економічної діяльності 2023. У разі виконання працівником робіт, що належать до різних посад (професій), трудовий договір укладається за згодою сторін за посадою (професією), яку визнано основною. Згідно з пп.14.1.226 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу самозайнята особа - це платник податку, який є фізичною особою - підприємцем або провадить незалежну професійну діяльність за умови, що така особа не є працівником у межах такої підприємницької чи незалежної професійної діяльності. 170.1 ст. 170 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) податковим агентом платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) - орендодавця щодо його доходу від надання в оренду (емфітевзис) земельної ділянки сільськогосподарського призначення, земельної частки (паю), майнового паю є орендар.

177.6 ст. 177 ПКУ. Крок 2. Видаємо наказ (розпорядження) за основною діяльністю про внесення змін до штатного розпису або затверджуємо штатний розпис у новій редакції, виключивши стару посаду та ввівши нову. Крок 4. Виключаємо зі штатного розпису стару посаду (штатну одиницю, яку обіймав працівник), видавши відповідний наказ або виклавши штатний розпис у новій редакції. Крок 1. Вводимо нову посаду до штатного розпису, видавши відповідний наказ або виклавши штатний розпис у новій редакції. 1. Знайти відповідний вид діяльності КВЕД. Уся Секція В. Добувна промисловість і розроблення кар’єрів, згідно КВЕД. Так, внесення до базової професійної назви роботи «молодша медична сестра» уточнюючих слів «зайнята у відділеннях інтервенційної радіології (рентгенохірургічний блок)» є підставою для віднесення посади «молодша медична сестра,зайнята у відділеннях інтервенційної радіології (рентгенохірургічний блок)» до посад, що дають право на пільгову пенсію згідно зі Списком № 110. Але для цього у трудовій книжці працівника посада має бути вказана з уточненням. Тому, у разі використання похідних слів до назв посад, застосовуються відповідні галузеві випуски Довідника кваліфікаційних професій працівників. А можна дужки розкрити й вибрати із слів одне, яке найкраще розкриває характер роботи працівника. Вам потрібно обрати щось одне, тобто конкретну організаційну форму вашого закладу.

Зауважимо, що похідні слова зазвичай визначають певну кваліфікаційну категорію посади, що впливає на заробітну плату відповідного працівника. Ні, не відповідає. Термін «старший» - це одне з похідних слів, що містяться в Додатку КП і застосовуються зазвичай для визначення певної категорії посади, яка найчастіше впливає на заробітну плату відповідного працівника (професіонала, фахівця, технічного працівника). Перестановки В КП назва посади будується у послідовності - спочатку іменник, потім прикметник («сестра медична», «технік зубний» тощо). Деякі професії у КП прописані в жіночому роді, наприклад, «санітарка», «сестра-господиня», «сестра медична». Міняти місцями в назві посади іменник та прикметник (наприклад, «медична сестра» або «зубний технік») не можна! Але розширити назву посади (професії) за допомогою слів, наведених у додатку В, абияк не можна. 3. Загальними положеннями Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників, що містяться у Випуску 1 (розділ 1 «Професії керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців») (далі - Загальні положення), передбачено, що у разі виникнення необхідності, завдання та обов'язки, що включені до типової кваліфікаційної характеристики тієї або іншої посади (професії), можуть бути розподілені між окремими виконавцями або коло завдань та обов'язків окремих працівників може бути розширене з дорученням їм робіт, передбачених для різних груп посад (професій), рівних за складністю, виконання яких не потребує іншої спеціальності, кваліфікації.