Blog entry by Buster Shetler

Anyone in the world

Католицька і православна Пасха 2021: коли відзначається і в чому ... Шодо обчислювання дат на різні релігійні свята після 70- з років ( за мою свідому пам'ять), то вона миттєво знала дати кожного дня сучасного періоду за старим стилем. На Русі два Єгора: холодний (9 грудня або 26 листопада за старим стилем) і голодний (6 травня або 23 квітня за ст. Тож, коли католики та й велика кількість православних святкують Різдво 25 грудня за григоріанським календар на 2023 рік зі святами роздрукуватием, то за юліанським це тільки - 12 грудня. Ще 7 людей відповіли, що цьогоріч відзначатимуть, як і в минулі роки - 19 грудня та 7 січня. У східному обряді християнства 25 січня вшановують пам’ять святої Тетяни. Стефана9 січня Обрізання Христове14 січня Хрещення Господнє19 січня Собор трьох святителів: Василія Великого, Григорія Богослова і Іоана Золотоустого12 лютого Стрітення Господнє15 лютого Початок Великого посту 7 березня Благовіщення Пресвятої Богородиці7 квітня Пасха (Великдень)24 квітня Вознесіння Господнє2 червня Трійця (П'ятидесятниця)12 червня Різдво Іоанна Предтечі7 липня День святих апостолів Петра і Павла12 липня День святого пророка Іллі2 серпня Марії Магдалини4 серпня Успіння праведної Анни, матері Богородиці7 серпня Вшанування Хреста Господнього (Перший Спас)14 серпня Преображення Господнє19 серпня Успіння Пресвятої Богородиці28 серпня Усікновення11 вересня Різдво Пресвятої Богородиці21 вересня Воздвиження Хреста Господнього27 вересня Покрова Пресвятої Богородиці14 жовтня Велмкомуч.

12 липня, середа - День фіорду в країнах Скандинавії (Fjordens Dag - міжнародне свято було придумане в 1991 році, щоб привернути увагу до стану прибережних вод. Нагадаємо, за неподання звітності та несплату ряду податків і зборів протягом воєнного стану відповідальність не буде накладатися. 29 вересня - День пам’яті трагедії Бабиного Яру. 11 вересня - Усікнення голови Іоанна Предтечі. Усікновення глави Іоанна Предтечі - 11 вересня. Перше з них - це День Конституції України, який подарує відпочинок 28 по 30 червня. 13 червня - День Святого Духа. 20 лютого - День Святого Парфенія. Святого Марка в народі називають "ключником", бо вірять, що він володіє ключами від дощів. 29 листопада - День Святого апостола та євангеліста Матвія. 12 травня, п’ятниця - Всесвітній день медичних сестер; Міжнародний день медичної сестри; День вдячності подружжю військовослужбовців в США (дата на 2023 рік. 6 травня, субота - Green Up Day в Вермонті, США (дата на 2023 рік. Михайлівська субота - 19 листопада. Православний календар на липень 2021: Петрів піст 2021 і день Петра і ПавлаНапередодні Трійці пройде спеціальний поминальний день - Троїцька батьківська субота. Треба знати, що кожен піст має свої умови та свій сенс, тому кожний має свої особливі правила та обмеження.

Пізніше її проголосили святою, а сама мучениця стала покровителькою усіх дівчат, хто має її ім’я. Воно має славу під ім’ям Солов’їного дня, оскільки, за народним зауваженням, у цей час прилітають і починають співати солов’ї. Хорватською травень, svibanj, отримав назву від рослини дерен (sviba, Cornus sanguinea), яка вкривається в цей час білими квітами. У багатьох місцях прийнято в цей час заготовляти березовий сік - "березовицю". Селяни в цей час починали сіяти овес. Цього дня сільський люд береться сіяти горох. Цього дня відбувалося "окликання батьків". Цього дня висаджують на грядки цибулю. Цього дня досівали пшеницю. Цього дня господині йшли з кінцем "обітного" полотна в поле. За старовинним повір’ям, весна брала собі це приношення і, на знак подяки, обдаровувала тих, хто вшановував її, багатим урожаєм льону і конопель - на нові полотна. За старих часів на Арсентія-пшеничника пекли пшеничні пироги, пригощаючи ними не тільки гостей, а й кожну перехожу людину, твердо пам’ятаючи, що "перехожий - людина Божа". За легендою у цей момент розкрилося небо і явився голос Божий.

День клоуна в Норвегії (дата на 2023 рік. 5 травня, п’ятниця - Всесвітній день акушерки; Національний день секретаря в Австралії (дата на 2023 рік. Календар церковних свят 2023 року в Україні на кожен місяць дивіться нижче. Календар почав зміщуватися. Різдво почало помалу наближатися до весни, а Пасха до літа. Коли на Мокія туманно і багряний схід сонця, а вдень дощ - до мокрого, брудного літа. Комара багато - дощ завтра буде (Пінежье). 26 березня - День Національної гвардії України. 9 березня - День народження Тараса Шевченка. 1 листопада - День пророка Іоїла, блаженої Клеопатри та її сина Івана. 17 листопада - День преподобних Іонакирія і Меркурія. День дев’яти мучеників вважався в старі роки днем цілень. У старовинному українському житті цей місяць вважався третім пролітним місяцем. Для зручності ж користування церковним календарем дати старого стилю перераховуються на прийнятий з 1918 року в цивільному житті і в побуті григоріанський календар - новий стиль.