Blog entry by Frederic Greenham

Anyone in the world

«Для передачі у постійне користування земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель релігійної організації вам необхідно насамперед звернутися до міської ради з клопотанням про передачу у постійне користування земельної ділянки та про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою, - пояснила головний спеціаліст Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Анастасія Макеєва. Ви можете ознайомитися з порядком користування Публічною кадастровою картою в консультації "Публічна кадастрова карта та порядок користування". Електронна карта може показати Україну зі супутника. Якщо залишкова вартість переданого об’єкта перевищує його справедливу вартість, то первісною вартістю об’єкта ОЗ, отриманого в обмін на подібний об’єкт, є справедлива вартість переданого об’єкта із включенням різниці до витрат звітного періоду (п. 7 П(С)БО 7, придбані створені ОЗ зараховуються на баланс підприємства/установи за первісною вартістю. Незалежно від того, де задіяно необоротний матеріальний актив (у виробництві чи постачанні товарів, наданні послуг, для здавання в оренду чи для здійснення адміністративних і соціально-культурних функцій), у системі П(С)БО його за визначенням вважають ОЗ й амортизують.

water Для того щоб претендувати на статус ОЗ, матеріальний актив має бути необоротним. Справедлива вартість - це сума, за якою можна продати актив або оплатити зобов’язання за звичайних умов на певну дату. ОЗ - справедлива вартість на дату отримання з урахуванням додаткових витрат, передбачених п. В разі нотаріального посвідчення Договору, такий Договір набуває юридичної сили в дату його нотаріального посвідчення, а нотаріус автоматично реєструє право оренди в Реєстрі нерухомості в день нотаріального посвідчення Договору. Власник має право використовувати земельну ділянку на свій розсуд відповідно до цільового призначення, а також усе, що міститься над і під поверхнею цієї ділянки, якщо інше не встановлено законом і не порушує прав інших осіб. З необоротних матеріальних активів до податкових ОЗ можуть потрапити лише ті, які підприємство планує використовувати у власній господарській діяльності. «основні засоби - матеріальні активи, у тому числі запаси корисних копалин наданих у користування ділянок надр (крім вартості землі, незавершених капітальних інвестицій, автомобільних доріг загального користування, бібліотечних і архівних фондів, матеріальних активів, вартість яких не перевищує 6000 грн, невиробничих основних засобів і нематеріальних активів), що призначаються платником податку для використання у господарській діяльності платника податку, вартість яких перевищує 6000 грн і поступово зменшується у зв’язку з фізичним або моральним зносом та очікуваний строк корисного використання (експлуатації) яких із дати введення в експлуатацію становить понад один рік (або операційний цикл, якщо він довший за рік)».

Чим більше збирають сільськогосподарської продукції, тим вища вартість землі. Нормативно-грошова оцінка землі - це оцінка, що здійснюється розробниками документації з землеустрою, задля визначення розміру мита, податку, homepage орендної плати за землі комунальної та державної власності та інших видів відрахувань. ТОВ «Ф» неодноразово подавав весь необхідний пакет документів для продажу земельної ділянки та винесення питання щодо продажу землі на сесію міської ради. Строки присвоєння кадастрового номера залежать від якості технічної документації та повноти всього пакету дозвільних документів. Для цього необхідно укласти договір із землевпоряджувальною організацією на виготовлення технічної документації і створення цифрового обмінного XML- файлу ділянки (файл містить інформацію як про саму ділянку, так і про його власника). ПДВ, нарахований (сплачений) під час купівлі (створення) об’єкта ОЗ, який згідно з р. Первісна вартість - це історична (фактична) собівартість необоротних активів у сумі грошових коштів або справедливої вартості інших активів, сплачених (переданих), витрачених для придбання (створення) необоротних активів. І всі активи, вартість яких нижче цього критерію та які використовуються довше одного року, у бухобліку потрапляють до лав МНМА.

Щодо земельних ділянок, право власності (користування) на які виникло до 2004 року, вважаються сформованими незалежно від присвоєння їм кадастрового номера. Для орендарів, які ведуть свою господарчу діяльність відповідно до встановлених законодавством вимог: укладають договори оренди (суборенди) із власниками земельних ділянок, реєструють таке право відповідно до закону, не ухиляються від сплати податків, та не сплачують орендну плату «в конвертах» - нічого не зміниться. Останньою вважають діяльність особи, що пов’язана з виробництвом (виготовленням) і/або реалізацією товарів, виконанням робіт, наданням послуг і спрямована на отримання доходу та проводиться такою особою самостійно й/або через свої відокремлені підрозділи, а також через будь-яку іншу особу, що діє на користь першої особи, зокрема, за договорами комісії, доручення й агентськими договорами (пп. Відповідно, необоротні матеріальні активи, які не використовуються в господарській діяльності платника податку, називають невиробничими ОЗ (пп. Згідно з п. 4 П(С)БО 7, строк корисного використання (експлуатації) - це очікуваний період часу, протягом якого необоротні активи використовуватимуться підприємством/установою або з їх використанням буде виготовлено (виконано) очікуваний підприємством/установою обсяг продукції (робіт, послуг).