Blog entry by Colette Arida

Anyone in the world

Що стосується військової техніки, то розповіді про те, що в Росії по селах із постаментів знімають Т-34, пам'ятники Другої світової війни, знов-таки не відповідають дійсності. Війна вже проявляється в забороні використання продуктів Huawei в багатьох країнах (частково в знак солідарності зі США від них почали відмовлятися і в Україні), в назві TikTok загрозою національній безпеці США, і в тиску США на Україну з метою заборони продажу китайцям підприємства «Мотор Січ», Що може обійтися нашій країні в 3,5 млрд дол. Країна, утворена з клаптів, подарованих в різні моменти історії, не стане переформатувати свій пристрій на Федеральне (як абсолютно марно сподівалися деякі області і навіть політичні сили в зарубіжних країнах). Донецька та Луганська області стали напівавтономними областями відповідно до нової конституції України. Автономізація це по суті є так чи інакше дійсне відділення ДНР і ЛНР від України. Якщо ДНР і ЛНР погодяться на такі умови, тоді для України сценарій «Автономізації» має сенс. Якщо говорити про проміжний успіх (виходячи з ваших слів, це ще не буде перемогою) - про вихід на кордони України 1991 року, то наскільки ймовірним ви вважаєте варіант, що це відбудеться саме у 2023 році? З 2016 року, після повернення до Києва, я почав спілкуватися з представниками різних західних інституцій.

Прогнози про повернення в 2023 році на кордони 1991 року - це безвідповідальні заяви. У жодні дипломатичні шляхи повернення Криму я не вірю, це ілюзія. Як ви вважаєте, чи можуть бойові дії (не епізодична "бавовна") початися на території Криму в 2023 році? Навіть коли російські війська підуть, можуть залишитись окремі угруповання і в окремих місцях продовжаться бойові дії. Цілком можливий варіант, що бойові дії почнуть просуватися не в бік Луганська чи Донецька, а в бік Криму. Раніше "Телеграф" писав, що ведичний астролог Ігор Нехаєв висловився про можливий розвиток воєнних подій в Україні. Якщо наші західні партнери не змінять своє бачення того, що відбувається зараз в Україні і ймовірних сценаріїв завершення війни, самостійно українці не зможуть досягти успіху військовим шляхом. Я думаю, що це малоймовірний сценарій, тому що Путін тоді може не проконтролювати, що відбувається в Білорусі. Я думаю, що недалекий той день, коли нам дадуть нові танки і нові літаки. Я стежу за Харковом зі зрозумілих причин, і там просто щодня вони беруть нові квартали і просто цілеспрямовано обстрілюють, незалежно від того, що там є.

Такі прогнози аналітиків лунають все частіше після того, як парламент затвердив запропонований урядом бюджет країни на наступний рік. Крім того, регламент визначає норми повітряно-теплового режиму в школі, вимоги до освітлення приміщень, рівня шуму та вібрацій. Що, з кожним проводити бесіду і перевіряти їх на симпатії чи антипатії по відношенню до Росії або України? Ні, справа не в симпатії чи антипатії. У рамках дослідження було проведено 2004 інтерв’ю з респондентами, які проживають у 131 населеному пункті України, вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Наше дослідження показує - збережено 70-75 відсотків довоєнних рівнів. Західні демократичні інститути не можуть дозволити, щоб варварська Росія захопила демократичну Україну. Західні політики замислюються, а що станеться, якщо Україна переможе в цій війні, що буде з Росією. Є дві сторони конфлікту - Росія і Україна. Віроломна підла диктаторська Росія напала на демократичну, але набагато слабшу Україну. Та й запас міцності російської економіки виявився набагато більшим, аніж розраховували. А умовою для цього є зовсім не звільнення всієї території України, включаючи півострів Крим, а або процес демілітаризації Російської Федерації в результаті поразки в цій війні, або - найбільш оптимальний варіант - дефрагментація російської держави на складові. Перемога повинна гарантувати безпеку України, https://ukrainatoday.com.ua/prorotstva-na-2023-rik-vid-vidomykh-ekstrasensiv/ щоб бути впевненими в тому, що нашим дітям і онукам протягом хоча б трьох поколінь не доведеться повторити шлях їхніх батьків і дідів, які зараз на передовій.

Тільки це може гарантувати існування в майбутньому незалежної європейської України. Наступи триватимуть. І на Запорізькій області, і на сході України. На тлі військового вторгнення Росії в Україну кожен із нас уболіває за долю України і за життя співвітчизників. На жаль, запасів у Росії ще достатньо. На Заході до всього, що відбувається ставилися дуже скептично. І з того моменту я при кожній зустрічі намагаюся пояснити їм, що цю парадигму потрібно змінити - потрібно дивитися на те, що відбувається не з точки зору збереження єдності Росії, а з точки зору контролю над озброєнням під час розпаду РФ. Точно так само зараз відбувається з Patriot… Тому потрібно вирішити, яким чином і що повинна зробити Україна, щоб, з одного боку, повернути контроль над Кримом, а з іншого - не залишити собі цю гангрену. Наш умовний західний партнер бачить ситуацію наступним чином і мислить так. Нам потрібно ще сто разів подумати про те, яким чином реалізовувати процес звільнення Криму, що робити з тими власниками російських паспортів, які знаходяться в Криму. Я вже говорила не раз про те, що Україна ще продовжує перебувати в транзиті Сатурна Саде-Саті до 2025 року. Згодом вона уточнила, що Україна зможе повернути тимчасово окуповані території з 24 лютого ще до кінця 2022 року.